Продукти

Тавче Гравче

Ова е Македонско национално јадење кое датира наназад со векови. Го приготвуваме на ист начин како и нашите предци.  Традиционалното тавче гравче  може да го послужите на многу начини: како прилог на најразлични јадења и специјалитети  или  како  главно јадење со богата салата и крцкаво лепче.

Превкусно е, пробајте.

СОСТОЈКИ

Грав во сок од домати

 • грав
 • сок од домати
 • црвени чили пипер
 • пченично брашно
 • сончогледово масло
 • морска сол

Грав со ајвар

 • грав
 • сок од домати
 • црвени чили пипер
 • пченично брашно
 • сончогледово масло
 • морска сол
...

Пакување

Име на продуктот Нето тежина Пакување
Печен грав во сос од домати 370 ml – glass 12
Печен грав во сос од домати 580 ml – glass 12
Печен грав во сос од домати 425 ml – tin 12
Печен грав во сос од домати 850 ml – tin 12
Печен грав во сос од домати 4250 ml – tin 3
Печен грав во сос од ајвар 370 ml – glass 12
Печен грав во сос од ајвар 580 ml – glass 12
Печен грав во сос од ајвар 425 ml – tin 12
Печен грав во сос од ајвар 850 ml – tin 12
Печен грав во сос од ајвар 425 ml – tin 3