Продукти

Ајвар

Ајварот е традиционален Македонски производ. Миксот од најквалитетни црвени пиперки и модри патлиџани го даваат незаменливиот  фантастичен  вкус на овој извонреден производ.

Во Македонија е незамисливо да се јаде ајвар без крцкаво лепче и сирење. Го приготвуваме по наш оригинален рецепт , во кој се вклучени  сите тајни на нашите предци. Сите состојки кои ги користиме во текот  на производствениот процес се природни , а пастеризацијата се одвива без  користење на конзерванси .

Ајварот може да се конзумира во неговата оригинална форма,    како прилог на разни специјалитети од месо , скара,  ладни јадења, сендвичи или како додаток во различни сосови и намази.

СОСТОЈКИ

Ајвар благ:

 • црвена пиперка
 • модар патлиџан
 • лута пиперка
 • лук
 • сончогледово масло
 • морска сол

Ајвар лут:

 • црвена пиперка
 • модар патлиџан
 • лута пиперка
 • лук
 • сончогледово масло
 • морска сол
...

Пакување

Product Name Net weight Packaging
Ajvar mild / hot 212 ml – glass 21
Ajvar mild / hot 370 ml – glass 12
Ajvar mild / hot 580 ml – glass 12
Ajvar mild / hot 720 ml – glass 12
Ajvar mild / hot 2500 ml – glass 6
Ajvar mild / hot 2650 ml – glass 6
Ajvar mild / hot 4250 ml – tin 3