16652492_1465071886838717_2128726897_n
April 20, 2017

Kompania “Vori” rrëmben medaljen e artë në panairin “Prodekspo 2017” – Компанијата “Вори“ доби златна медаља на саемот “Продекспо 2017- Русија“

Kompania “VORI” nga Gjevgjelia, e cila është e licencuar edhe me Standardin HALLALL nga Agjencioni i këtij Standardi pranë BFI-së, kohë më parë, në Moskë u shpërbly me medaljen e artë për tri prodhimet e veta: për ajvar, fasule në tavë dhe pë rizoto.

Ndryshe, kjo kompani, mori pjesë në një nga panairet më të mëdha në botë për produkte ushqimore, e njohur si “Prodekspo 2017”, në të cilën morën pjesë mbi 2000 kompani nga 57 shtete të ndryshme dhe, në nj konkurrencë kaq të fuqishme “Vori” arriti të cilësohet dhe të vlerësohet si më e mira për produktet e veta.

Компанијата “Вори“ од Гевгелија која што е лиценцирана и со Халал Стандард од агенцијата за Халал Стандард при ИВЗ во РМ, деновиве во Москва доби златна медаља за три свои производи: за ајвар, тавче гравче и рижото.

Инаку, оваа компанија учествуваше на еден од нај големите саеми во светот за прехрамбени артикли, познат како “Продекспо 2017“, каде што учествуваа преку 2000 компании од 57 разни држави. Во таква јака конкуренција, “Вори“ е прогласена како најдобра за своите производи.

16652492_1465071886838717_2128726897_n

News

A52D9361-1026-42ED-AAE0-837691E6A2C4 June 18, 2019

The most innovative company of the year 2019...

We are thrilled to announce that Vori is a winner of a very important award, the most innovative medium sized company for our newest line of products "Tasty & Natural". We comp...

Read more
best buy June 18, 2019

Best Buy award

We are thrilled to announce that Vori is the winner of the Best Buy award. For our product #ajvar, we won another important recognition awarded by the Swiss agency ICERTIAS, as the...

Read more
June 18, 2019

Vori as a part of exhibition SIAL 2018...

...

Read more
Vori6-660x330 May 15, 2017

Компанијата „вори“ од гевгелија освои златен медал на „...

Компанијата „Вори“ од Гевгелија го освои златниот медал во категоријата „Најдобар производ“ на...

Read more
16652492_1465071886838717_2128726897_n April 20, 2017

Kompania “Vori” rrëmben medaljen e artë në panairin “Pr...

Kompania “VORI” nga Gjevgjelia, e cila është e licencuar edhe me Standardin HALLALL nga Agjencioni i këtij Standardi pranë BFI-së, kohë më parë, në Moskë u shpërbly ...

Read more
news-4 April 20, 2017

Македонские продукты завоевывают сердца россиян...

Македонско-российская торгово-промышленная палата представила позитивные результаты взаимной т...

Read more
news-2 April 20, 2017

Gevgelija company “Vori” wins Best Product ...

Skopje, 10 February 2017 (MIA) - Gevgelija-based company "Vori" won the gold medal in category "Best Product" at the international exhibition for food, beverages and food raw mater...

Read more
news-2 April 20, 2017

КОМПАНИЈАТА „ВОРИ“ ОД ГЕВГЕЛИЈА ОСВОИ ЗЛАТЕН МЕДАЛ НА „...

Компанијата „Вори“ од Гевгелија го освои златниот медал во категоријата „Најдобар производ“ на...

Read more
news-sofija March 14, 2016

International Conference on Women Entrepreneurship and ...

07 July 2015/ Hotel Hilton/ Sofia- International Conference on the topic “Women entrepreneurship in South East Europe – challenges, potential and contribution to the economy”...

Read more